VILÁGSZTÁROKKAL FORGATOTT GOZTOLA KRISZTINA

MIXONLINE – Nagy Szabolcs – 2017. 10. 12.

Komoly szakmai előrelépés történt Goztola Krisztina színésznő életében: szerepet kapott több világsztárral egyetemben a HhhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják című filmben. A II. világháborús akció-thrillerben az Oscar-díjra jelölt Rosamund Pike az egyik főszereplő. A 2 órás alkotás október 12-től látható a magyar mozikban.

Világsztárokkal forgatott Goztola Krisztina

Goztola Krisztina már jó ideje a legfoglalkoztatottabb magyar színésznő külföldön, filmezett már Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban. Tavaly három produkcióban is forgatott, az egyik közülük a HhhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják című francia-belga-angol-amerikai nagyjátékfilm. Ez az eddigi legkomolyabb külföldi szerepe, tekintve, hogy milyen világsztárokkal forgatott, és mekkora volumenű produkció jeleneteiben látható.
– A külföldi és a magyar ügynökség kiváló együttműködésének köszönhetően sikerült bekerülnöm a castingra, ahol csinos, fiatal, angolul és franciául folyékonyan beszélő színésznőt kerestek. Úgy tudom, hogy több magyar színésznőt is behívtak a válogatóra, ahol több forduló után a rendező engem választott – árulta el Krisztina.
A film legtöbb jelenetét Budapesten vették fel, és megtörtént események alapján készült. A történet Reinhard Heydrich SS tábornok életét és megölését mutatja be, a náci vezért Jason Clarke (A majmok bolygója – Forradalom, Everest) alakítja. Krisztina az ő szeretője a HhhH-ban.
– Pár hónappal a forgatás előtt láttam az Everest című filmet, melynek szintén Jason volt a főszereplője. Közvetlenség és magas felkészültség jellemezte a munkáját. A felvétel előtt beszélgettünk és elmondta, hogy a nagy sztárok is szeretnek minél hamarabb túl lenni az intim jeleneteken. Kérdezgetett az én korábbi munkáimról és közös kapcsolódási pontunk – Párizs – kapcsán elmesélte, hogy ő is sokat tartózkodik a francia fővárosban, mivel párja francia színésznő – Cécile Breccia.
A film főbb szereplői még az Oscar-díjra jelölt Rosamunk Pike (Holtodiglan, Törés, James Bond: Halj meg máskor) és Mia Wasikowska (Alice Csodaországban, Alice Tükörországban).
Krisztina a forgatás minden percét élvezte.
– Az első pillanattól kezdve a profizmus jellemezte a francia-amerikai-magyar csapat munkáját – folytatta Krisztina. – Nem voltam elszeparálva a sztároktól, ugyanabban a figyelemben és gondoskodásban részesültem, mint a főszereplők. Egy-egy jelenet előkészülete és felvétele két napot vett igénybe. Csak a frizurámon, hogy korhű legyen, több mint két órát dolgoztak a fodrászok.
Krisztina a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés osztályában végzett. Számos zenés főszerep eljátszása után Londonba ment ki filmszínészetet tanulni. Innen utazott tovább New Yorkba és Los Angelesbe. Tavaly első magyar prózai színésznőként színpadra lépett a világ legnagyobb színházi seregszemléjén, az Avignoni Fesztiválon. A kétszemélyes darabban francia nyelven alakított, és annyira lenyűgözték a zsűrit, hogy a második legjobb előadásnak járó díjat is megkapták.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *