JASON CLARKE SZERETŐJE LETT GOZTOLA KRISZTINA, A GYÖNYÖRŰ MAGYAR SZÍNÉSZNŐ

ORIGO – 2017.10.18.

Komoly szakmai előrelépést jelent Goztola Krisztinának, hogy több világsztárral szerepelhet a HhhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják című filmben. A II. világháborús akció-thrillerben az Oscar-díjra jelölt Rosamund Pike az egyik főszereplő. A 2 órás alkotás október 12-től látható a magyar mozikban.

Goztola Krisztina már jóideje a legfoglalkoztatottabb magyar színésznő külföldön. Dolgozott  Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban.

Tavaly három produkcióban is forgatott,

például a HhhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják című francia-belga-angol-amerikai nagyjátékfilmben. Ez az eddigi legkomolyabb külföldi szerepe, tekintettel arra, hogy milyen világsztárokkal szerepelhetett együtt, és mekkora volumenű produkció jeleneteiben látható.

A külföldi és a magyar ügynökség kiváló együttműködésének köszönhetően sikerült bekerülnöm a castingra, ahol csinos, fiatal, angolul és franciául folyékonyan beszélő színésznőt kerestek. Úgy tudom, hogy több magyar színésznőt is behívtak a válogatóra, ahol több forduló után a rendező engem választott”– árulta el Krisztina.

A film legtöbb jelenetét Budapesten vették fel és Reinhard Heydrich SS tábornok életét és meggyilkolását mutatja be, igaz történet alapján. A náci vezért Jason Clarke (A majmok bolygója – Forradalom, Everest) alakítja.

A gyönyörű magyar színésznő az ő szeretője a filmben.

“Pár hónappal a forgatás előtt láttam az Everest című filmet, melynek szintén Jason volt a főszereplője. Közvetlenség és magas felkészültség jellemezte a munkáját. A felvétel előtt beszélgettünk és elmondta, hogy a nagy sztárok is szeretnek minél hamarabb túl lenni az intim jeleneteken.

Kérdezgetett az én korábbi munkáimról és közös kapcsolódási pontunk – Párizs – kapcsán elmesélte, hogy ő is sokat tartózkodik a francia fővárosban, mivel párja francia színésznő – Cécile Breccia” – tette hozzá.

A filmben az Oscar-díjra jelölt Rosamunk Pike (Holtodiglan, Törés, James Bond: Halj meg máskor) és Mia Wasikowska (Alice Csodaországban, Alice Tükörországban) is játszik. Krisztina azt mondja, a forgatás minden percét élvezte.

Az első pillanattól kezdve a profizmus jellemezte a francia-amerikai-magyar csapat munkáját”– mondta. 

Nem voltam elszeparálva a sztároktól, ugyanabban a figyelemben és gondoskodásban részesültem, mint a főszereplők. Egy-egy jelenet előkészülete és felvétele két napot vett igénybe. Csak a frizurámon, hogy korhű legyen, több mint két órát dolgoztak a fodrászok.”

Goztola Krisztina a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett. Számos zenés főszerep után Londonba tanult filmszínészetet.

Innen utazott New Yorkba és Los Angelesbe. Tavaly a világ legnagyobb színházi seregszemléjén, az Avignoni Fesztiválon a magyar prózai színésznők közül elsőként léphetett színpadra. A kétszemélyes darabban francia nyelven kellett játszania partnerével, akivel annyira lenyűgözték a zsűrit, hogy a második legjobb előadásnak járó díjat is megkapták.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *