SOS GYERMEKFALUBAN NEVELKEDETT GYERMEKEK NAGYKÖVETE LETT GOZTOLA KRISZTINA

 A külföldön leginkább foglalkoztatott magyar színésznő 2018-tól nagykövetként képviseli a Kecskeméti SOS Gyermekfaluban nevelkedett tehetséges fiatalokat támogató Útravaló Alapítványt.

 

 

 

bdpst.hu – 2018.03.14.

 

 

Krisztina gyermekek mentora, akik valamilyen művészeti területen jeleznek, de a többiek segítenek többek között pályaorientációs és kommunikációs előadásokkal.

2018-tól nagykövetként segíti a Kecskeméti SOS Gyermekfalu tehetséges fiataljait támogató Útravaló Alapítvány munkáját Goztola Krisztina színművésznő, producer . Az angolul, franciául, olaszul és magyarul kitűnően beszélő művész már jó ideje külföldön is leginkább foglalkoztatott magyar színésznő. Olyan világsztárkkal forgatott, mint Jason Clarke, az Oscar-díjas Rosamund Pike és Jack Raynor. Az első magyar prózai színésznőként meghívást kapott, hogy francia nyelven játszik főszerepet a világ legrangosabb és legnagyobb színházi seregszemléjén, az Avignoni Színházi Fesztiválon, ahol a Tournesol díjra jelölték.

 

Goztola Krisztina

 

Goztola Krisztinát tavaly decemberben kérte fel a nagyköveti tisztséget Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanár, a Kecskeméti Útravaló Alapítvány elnöke. Az első Kecskeméti SOS Gyermekfalu egyik vezetője, Gonda Luca Gabriellának mentora lett, aki a legtehetségesebb otlakójára évenként választott egy Kecskeméti Útravaló Alapítványt. Krisztina azonban nemcsak ő segíti, hanem minden gyermeknek és fiatalnak, hogy megvalósíthatja az álmaikat.

“Olyan gyerekeket keresnek, akik valamilyen művészeti területen tehetségesek, de nem csak ezek érintik a programot.” Pályaorientációban, kommunikációban, önmenedzselésben és más területeken tanácsokkal látom el őket, előadást tartok nekik A gyermekek a nevelőszülők részéről minden gondoskodást kapnak, de bármilyen áldozati munkát végeznek , jól jön egy külső segítség, hogy higgyenek magukban. Tudom, milyen, amikor az ember elindul a pályán és kap támogatást, akár csak szakmailag vagy lelkileg. Nagyon sokat számít, az életemben vannak meghatározó személyek, akiknek nincsenek, talán nem hiszek magamban eléggé és nem jutok el eddig “- mondta Goztola Krisztina.

 

Goztola Krisztina

 

Az SOS Gyermekfalvak Magyarország 400 gyermeknek ad szerelmes, biztonságos otthont nevelőszülő családok és további közel 200 gyermek támogat évente családi erősítő programokat, hogy megelőzze a gyerekek kiemelését a családból. Az otthonukat vesztett gyermekek felkarolta célzott hívó szervezet égisze alatt idehaza Három, 10-20 házból álló közösség működik Kecskeméten, Kőszegen és Orosházán.

 

Goztola Krisztina

 

“Az SOS Gyermekfalvak állami támogatásból, hazai és nemzetközi pályázatokból, valamint magánszemélyek és vállalatok támogatásaiból megvalósíthatja a céljait. ” – tette hozzá Goztola Krisztina, hogy segítséget nyújthasson a támogatás növeléséhez, és ezáltal a gyermekek könnyebb dolguk lesz.

 

Goztola Krisztina

 

Ha tetszik egy cikk, kérlek oszd meg!

Spread the love

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.