SPANYOL SZTÁROK VERSENGTEK A MAGYAR SZINÉSZNŐ KEGYEIÉRT

Spanyol sorozatban kapott szerepet Goztola Krisztina. A részek 2014-től láthatók a spanyol közönség számára, de remélhetőleg hazánkba is hamarosan eljut a széria.

kulturcafe.hu – 2013.

 

Spanyol sorozatban kapott szerepet Goztola Krisztina. A részek 2014-től láthatók a spanyol közönség számára, de remélhetőleg hazánkba is hamarosan eljut a széria. A forgatás az etyeki Korda Filmstúdióban zajlott, ahol többek közt a népszerű Borgiák is készült. Krisztina egy elbűvölő szépségű nemesi származású lányt alakít, akit a címszereplő Alatriste kapitány véd meg a rá támadó ellenségtől.

A casting még a nyáron zajlott olasz nyelven. Mediterrán típusú szépséget kerestek, így a nemzetközi koprodukciókban jártas, egzotikus megjelenésű Kriszta (Tűzvonalban, Hacktion Újratöltve) tökéletesnek bizonyult a szerepre.

A sorozat A kilencedik kaput is jegyző Arturo Pérez-Reverte bestsellerén alapul; a sikerkönyvből korábban már egészestés filmváltozat is készült Viggo Mortensen főszereplésével. A forgatáson a Goya-díjas Enrique Urbizu rendező mellett számos neves spanyol színész, forgatókönyvíró és maga a sikerkönyv szerzője, Pérez-Reverte is közreműködött. És hogy miről szól a már előre kasszasikerként elkönyvelt sorozat? A 17. században játszódó kalandos történet a mesteri kardforgató és dörzsölt zsoldos, Diego Alatriste (vagy ahogy emlegetik: a „Kapitány”) nézőpontjából, történelmi hitelességgel meséli el az angol trónörökös és a spanyol infánsnő egybekelésének fordulatos sztoriját. Többévnyi, sikertelenségbe fulladt tárgyalás után Károly walesi herceg inkognitóban Madridba utazik, hogy elősegítse házasságát Mária Anna spanyol infánsnővel, aki nem mellesleg IV. Fülöp spanyol király testvére. A frigy útjába azonban áthághatatlannak tűnő akadályokat gördít a spanyol inkvizíció, élén magával a rettegett Nagy Inkvizítorral, de a hírhedt és rettegetten befolyásos Richelieu bíboros is hevesen ellenzi a királyi házasságot. Intrikák és vérfürdők, ármányos összeesküvések, forró románc és aljas hitszegés szegélyezik a királyi palotákban és a koszos, sötét madridi sikátorokban zajló cselekményt, ahol az egyszerű katonából zsoldos kapitánnyá lett Diego Alatriste-nek nemcsak hős kardvívóként és testőrként kell helytállnia, hanem a két nő (a szende és a bajkeverő) csábítása közt őrlődve is meg kell találnia a helyes utat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *