HOPPÁ: KÉTSZER IS LEVETÍTIK GOZTOLA KRISTINA FILMJÉT LOS ANGELESBEN – Blikk, 2018.10.15.

 

Fotó: Kaszás Bence

Két alkalommal is levetítik a Los Angeles-i magyar filmfesztiválon a Les recherches continuent – Engedj el! című alkotást. A magyar–francia kisfilm producere és női főszereplője a legfoglalkoztatottabb magyar színésznő, Goztola Kristina. A pszichodráma idén megnyerte a Bujtor István Filmfesztivál fődíját.

Rendhagyó módon két alkalommal, október 20-án a Laemmle’s Royal Theaterben Los Angelesben, október 27-én pedig Hollywoodban a Laemmle’s NoHo7 Theaterben is levetítik a Les recherches continuent – Engedj el! című pszichológiai drámát. A kisjátékfilm a legnépszerűbb olasz krimiíró, Giorgio Scerbanenco műve alapján készült. A film egy négyéves kislány eltűnéséről szól. A történet szerint az édesanyát alakító Goztola Kristina kétségbeesetten berohan a rendőrségre, mondván, elrabolták a gyermekét, majd a végsőkig harcol annak megtalálásáért.

Jelenet a filmből

A thriller Párizsban játszódik, de mivel Kristina egy olasz származású nőt alakított, ezért a forgatás ideje alatt beszédtanár foglalkozott vele, hogy a francia játékban érződjön az olasz akcentus. A filmet Clayton Burkhart rendezte, aki olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Kate Moss és Christy Turlington. A másik két főszereplő az olasz származású Xavier Bonadonna, aki a filmben Kristina férje, illetve Eric da Costa, aki egy rendőrt alakít. Az Engedj el! Goztola Kristina 2017-ban alapított saját produceri irodája, a Budapest–Párizs központú Jona Films Paris első kisjátékfilmje volt.

Werkfotó

Goztola Kristina már jó ideje a legfoglalkoztatottabb magyar színésznő külföldön, filmezett már Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban. A magyar mozikban is bemutatott HhhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják című francia–belga–angol–amerikai nagyjátékfilmben kapott legutóbb szerepet számos világsztár – köztük Rosamund Pike és Jason Clarke – oldalán.

Kristina 2016-ban – első magyar prózai színésznőként – színpadra lépett a világ legnagyobb színházi seregszemléjén, az Avignoni Fesztiválon. A kétszemélyes darabban francia nyelven alakított, az előadás pedig annyira lenyűgözte a zsűrit, hogy a második legjobb produkciónak járó díjat is megkapták.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *